Pääsivu

Restaurointi

Kurssit

Yrityksen historia

Nuket

Tarvikkeet

 

 

Yrityksen alkuajoilta Hervannan keittiössä.

Nukkeateljee Leena Takalo on perustettu 15.11.1989. Yritys toimi ensimmäiset vuodet Tampereella, Hervannan kaupungin osassa, omassa keittiössä . Toiminnan laajentuessa 90-luvun alussa yritys hankki omat 60 neliön toimitilat läheltä kotia Lindforsinkatu 16:sta. Ensimmäiset vuodet olivat vilkasta kurssiaikaa. Viikonloppukursseja pidettiin lähes joka viikonloppu jossain puolella Suomea. Aluksi valmistettiin reproduktioita ja sitten siirryttiin omiin malleihin. Erittäin vilkasta  nukkeharrastus oli 90-luvun alussa Kokkolassa, Pietarsaaressa,  Kajaanissa  ja Kristiinankaupungissa.

Vuonna 1991 aloitimme kokeiluluontoisesti syvällisemmän nukkeopetuksen Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa. Koulutus jatkui seuraavana syksynä  oppilaitoksen Kihniön toimipisteessä.

Vuoden 1994 alusta käynnisti Kalajoen kr. opisto ammatillisen nukketaiteenlinjan, josta tuli koulun vakituinen valtion rahoitusta saava linja. Kurssin kesto on noin 5 kk, tammikuun alusta toukokuun loppuun. Oppiaineina ovat olleet: keraamisten nukkejen muotoilu ja muotinteko, vaatetus, kengänteko, peruukinteko, hatunteko tekstiili- ja massanukkejen teko, nukkerestaurointi, nallejen teko sekä perinteellisesti että huovuttamalla. Viime vuosina on kokeiltu myös nukkeboksien valmistusta. Olen toiminut linjan vetäjänä vuoden 2001 kesäkuuhun asti, jolloin lähdin ulkomaille kieliharjoitteluun.  Viime vuosina ei ammatillinen kurssi ole enää toteutunut nukkealalla tapahtuneen hiljentymisen vuoksi.

Yrityksen toiminta-ajatukseen kuuluu alan koulutuksen tarjonta oppilaitoksille ja yksityisille, nukke- ja nalletarvikkeitten maahantuonti, tukku- ja vähittäismyynti,  polttouunien maahantuonti, polttopalvelu, oma nukketuotanto ja nukkejen korjaus.  Valmistan myös muotteja asiakkaille. Yrityksellä on useita ulkomaisia yhteystyökumppaneita mm. Glorex GmbH Sveitsissä, jonka kanssa on tehty yhteistyötä kuusitoista vuotta, amerikkalainen Seeley's ja useita muita amerikkalaisia nukketarvikkeitten toimittajia. Toimin myös asiantuntijana ja välittäjänä asiakkaille, jotka etsivät vanhoja nukkeja. Jonkin verran minulla on myytävänä myös vanhoja nukkeja. Välitän myös nukkealan kirjallisuutta ja ammattilehtiä.

Yrityksemme tuo maahan myös ohuita nuken tekoon soveltuvia kankaita mm. puuvillabatistia ja -voileeta. Erikoisuutena ovat vanhat  tyllipitsit, nauhat ja kankaat, jotka on kerätty kirpputoreilta eri puolilta Eurooppaa.

Lopetin arvonlisäverovelvollisen kaupparekisteriin merkityn yritystoiminnan 31.12.2010. Varastoon jäi paljon nukketarvikkeita. Kysele 040-7021470!

Olen siirtänyt yritykseni loppuvarastot Tampereelle 1.11.2012. Jäljellä on vielä paljon nukketarvikkeita mm. muotteja, nuken maalaamattomia osia ym.

 

 

Leena hioo figuureja.Ullien osat odottavat maalausta.

Maaliskuun 7. päivänä 2005 aloin tehdä Tuiran seurakunnan kirkkoihin seimiasetelmia. Suurin seimi, jossa pisimmät hahmot ovat n. 70 cm, tulee Pyhän Tuomaan kirkkoon. Tuiran kirkkoon tuleva seimi on posliinia ja pienennös edellisestä..

Jokaisessa seimessä on Jeesus, Maria, Jooseppi, kolme tietäjää, 2 - 3 paimenta, 2 - 3 enkeliä, aasi, härkä ja  isoja ja pieniä lampaita. Lisäksi tulee kaikki rakenteet, kasvit ja kaikki rekvisiitta, kuten kultalippaita, suitsukkeita,  paimenten sauvat, seimi, tähti ym.

 

Tästä pitäisi tulla Baltasarin jalka.

 Lopetin projektin 6.3.2007. Tosin joitakin pölyisiä työvaiheita piti siirtää kesään. Nämä laiskanläksyt teen sitten Tyrnävällä puutarhassa. Vaihdan myös Pyhän Tuomaan seiminukeille samanlaiset luurangot kuin Tuiran nukeille laitettiin.

Tutustu Pyhän Tuomaan kirkon seimiprojektiin - klikkaa tästä!

Seimien on tarkoitus olla valmiina adventin alkaessa. Tilasin niille myös asianmukaiset säilytyslaatikot, joita olen pehmustellut.

Tutustu Tuiran kirkon posliiniseimen valmistumiseen - klikkaa tästä!

Kaupparekisteriin merkitty yritystoimintani on loppunut 31.12.2010. Olen jäänyt eläkkeelle. Minulle jäi paljon nukketarvikkeita, muotteja, kankaita ja pitsejä. Soittele, jos olet kiinnostunut!

Olen muuttanut Tampereelle 1.11.2012. Uusi osoitteeni on Atomikatu 1 E 48. Muutossa löytyi lisää myytävää tavaraa. Soittele 040-7021470, jos olet kiinnostunut.